2017. május 30., kedd

Ehető-Télálló-Fügekaktusz magok-FRISS! - Jelenlegi ára: 300 Ft

Ehető-Télálló-Fügekaktusz magok-FRISS!
5 mag/300. -Ft.
A mexikói őshazából Észak-Amerika felé és Európába is eljutott kaktuszok termései közkedvelt mediterrán csemegék. A fügekaktusz jól fejlett, szakszerűen nyaraltatott példányai a szabadban is áttelelhetnek. Kaktuszainkat egész évben lakásban is nevelhetjük edényekben, de lehetőleg nyáron a szabadban, teljes napsütésben tartsuk őket. A legjobb megoldás az, ha a szabadban nyaraltatott edényes növényeket télen hideg, nem fűtött helyiségben, közepes fény mellett, majdnem szárazon teleltetjük. Öntözéssel inkább a helyiség páratartalmát növeljük, a növények talaja kevés vizet kapjon. Ilyen környezetben a 0 °C körüli hőmérséklet sem okoz károsodást. A gyakori öntözés a gyökerek, esetleg a szárrészek rothadásához vezethet.
A hidegen telelő növényeket nyárra ki is ültethetjük a szabadba, április végén, május elején. Igénytelen növények. A jó vízelvezető képességű, laza, köves talajban jól fejlődnek. Jól bírják a szárazságot is, de a jó fejlődés és mielőbbi virágzás elérésére a nyári időszakban öntözni kell.
Felhasználása igen sokrétű:
készülhet belőle lekvár, likőr, üdítő, fogyaszthatjuk nyersen és dekorációs célra is alkalmas.
Rendkívül sok jó pozitív élettani hatással bíró gyümölcs!
Magvetés:
A gyümölcstermő kaktuszok magvetéssel és a szárdarabok gyökereztetésével könnyen szaporíthatók. A sikeres magvetés néhány aranyszabályát érdemes megismerni. Csíraképességüket több évig megtartják, de érdemes friss magot használni.
Vetés előtt a magokat fertőtleníteni kell (pl. hipermangánnal), vagy a csíráztatóközegbe keverjünk gombaölő szert. Jól csíráznak a magok homokban, perlitben, 20— 30 °C körül.
A magcsemetéket még a vetés évében tűzdeljük át ritkább térállásba.
Köszönöm, hogy meglátogattad oldalamat!
Nézd meg a galériámban található többi termékem is!

Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2017-06-20 07:14 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése